İçindekiler : İnek sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
İçindekiler : Keçi sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
İçindekiler : Koyun sütü,dana şirden mayası ve deniz tuzu kullanılmaktadır.Sütlerimiz kazanlarda 65 C’de ısıtıldıktan sonra 34 C’de mayalanmaktadır.1 saat 45 dakika bekledikten sonra süt kırılmaya bırakılır.15 dakika dinlendirilir ve arkasından baskıya alınır.Baskıya alınan süt salamurada 1 gün bekletildikten sonra tenekelere toplanarak 2 gün boyunca dinlendirilir.
Proteini bol bir peynir olan çeçil peyniri tel tel ayrılan yapısıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tadı olmuştur.Omlet ve salatalarınıza çok yakışacak bir aroması vardır.Formunu korumak isteyenler için mükemmel bir peynirdir. Çünkü yağ ve tuz oranının düşük olmasından dolayı tercih edilmektedir.Peynir sevmeyen çocuklar için özellikle tercih edilebilir bir tadı vardır.
Dünyada en çok üretilen peynirlerden biri olan cheddar peyniri adını İngiltere’nin Cheddar kasabasından alır.İnek sütünden yapılan cheddar peyniri iştah açıcı hoş bir peynirdir.Yağ oranı diğer peynirlere oranla yüksek olduğundan ağızda hafif bir yağ aroması bırakan cheddar peyniri eskidikçe tuzlu bir tada sahip olur.
Deri Tulum peyniri geleneksel lezzeti ve tüm doğallığı ile Karpuzoğlu farkıyla sofranıza geliyor.Koyun ve keçi sütünün mayalanmasının ardından süzülerek üretilen yöresel bir peynir çeşididir.
Tadıyla dillere destan Kelle Peyniri Türkiye’nin en sevilen ve saygı duyulan klasik peynirlerden biridir.Çanakkale’nin süt ve et diyarı olan Biga’nın köylerinde bakılan ineklerin sütünden yapılır.
Süt ürünlerini uzun süre, bozulmadan, saklamak için tulum içerisinde belli bir süre bekletilen peynirler, şimdilerde sofralarımızı süsleyen vazgeçilmez lezzetlerden biri halini almıştır.